Cena za polévku a hlavní chod je 185 Kč (menu I.) nebo 205 Kč (menu II.)
Pramenitou vodu vám nabídneme k obědu zdarma.
Pondělí9. 9. 2024
Brokolicový krém
I. Naše Tagliatelle s houbovým ragú a sýrem Gran Moravia
II. Steak z vepřové pečeně, omáčka ze zeleného přepře, brambory grenaille s rozmarýnem
Úterý10. 9. 2024
Drůbeží vývar se zeleninou a nudlemi
I. Bramborové gnocchi se smetanovým špenátem a parmezánem
II. Smažený kuřecí řízek, bramborové pyré
Středa11. 9. 2024
Celerový krém s petrželkovým pestem
I. Krémové risotto s dýní Hokaido, mozzarellou a praženými semínky
II. Vepřová plec na kmíně, mačkané brambory
Čtvrtek12. 9. 2024
Cizrnový krém
I. Pečený hermelín s trhaným salátem s brusinkami, opečený toast
II. Grilovaná kuřecí křídla, smažené brambory s česnekovým máslem, BBQ dip
Pátek13. 9. 2024
Polévka z černých fazolí
I. Zeleninové Thai-curry s tofu a kokosovým mlékem, basmati rýže
II. Pečená treska s bylinkami, italské pesto s mandlemi, zeleninové pyré
K polednímu menu dále nabízíme:
PŘEDKRMY
Hovězí carpaccio, salsa ze sušených rajčat, sýr Gran Moravia 275 Kč
POLÉVKY
Krém z pečených rajčat a paprik, zakysaná smetana, čerstvá bazalka 125 Kč
Kulajda, vejce 63, restované lišky 125 Kč
Drůbeží consommé, trhané kuřecí maso a kořenová zelenina 115 Kč
HLAVNÍ CHODY
Grilovaná vepřová panenka, kedlubnové ragú, mačkané brambory grenaille s farmářským špekem, tymiánový demi-glace 365 Kč
Svíčková hovězí pečeně, brusinkové chutney, lázeňský knedlík s farmářskou slaninou 295 Kč
Telecí řízek, mačkané brambory grenaille se špekem 325 Kč
Caesar salát, grilované kuřecí maso, máslové krutony a parmezán 275 Kč
Jídla pro vás připravuje tým kuchařů pod vedením šéfkuchaře Jana Kalouska.
Restaurace Amande
za gastronomií i večer na pivo
Nikam nespěchejte a v restauraci Amande si vychutnejte jídlo tak, jako to umí ve Francii, která je pro nás gastronomickou inspirací.
Restaurace Amande